Ajankohtaista

Kymenlaakson Sähkö mukana toteuttamassa Kuningattarenrannan rantaraitin valaistuksen

Kuva Flindt valaisimesta
Kuva: Louis Poulsenin Flindt-valaisin, Louis Poulsen®

Uudella Kuningattarenrannan asuinalueella Loviisassa panostetaan muun muassa yleisten alueiden valaistukseen. Kymenlaakson Sähkö on mukana toteuttamassa Kuningattarenrannan rantaraitin valaistusta, johon on valittu Louis Poulsenin Flindt-valaisimet.

Kuningattarenrannassa järjestettävillä Asuntomessuilla 7.7.–6.8.2023 valaistus on yksi teemoista. ”Valaistukseen on haluttu panostaa, sillä näkymä vanhasta kaupungista lahden yli uudelle asuinalueelle haluttiin pitää postikorttimaisena. Liiallinen valaistus häiritsisi myös alueella olevaa faunaa. Valaisimet ja valaisinpisteet on suunniteltu tarkkaan”, kertoo Loviisan kaupungin projektipäällikkö Niina Okkonen. ”Olemme todella iloisia siitä, että Kymenlaakson Sähkö halusi olla mukana toteuttamassa alueelle valaistusta.”

Rantaraitti alkaa kelluvan kadun luona ja seuraa rantaa aina Saaristotielle asti. Tälle matkalle sijoitetaan 24 kappaletta Louis Poulsenin corten värisiä Flindt valaisimia. Rantaraitin varrella sijaitseviin penkkeihin kiinnitetään tyylikkäät laatat kertomaan toteutuksen yhteistyöstä.

”Mietimme KSOY:lla keinoja olla Loviisassa pysyvämmin näkyvillä kuin vain tulevan messukesän ajan. Nyt toteutettava valaistusyhteistyö sopii meille erinomaisesti”, kertoo Kymenlaakson Sähkön viestintäpäällikkö Marjo Lahtinen. ”Kauniisti valaistu rantareitti tuo valoa ja energiaa loviisalaisille Asuntomessujen jälkeenkin.”

Kymenlaakson Sähköverkko Oy on alueen verkkopalveluyhtiö. Yhtiö on rakentanut alueen sähköinfran ja toimittaa myös messuaikaisen sähkön.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Niina Okkonen, Loviisan kaupunki, puh. 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi
viestintäpäällikkö Marjo Lahtinen, Kymenlaakson Sähkö Oy, puh. 040 922 3975, marjo.lahtinen@ksoy.fi

***

Kelluva koti Loviisan Kuningattarenrantaan – Asuntomessuille rakentuu vetonaula yrittäjien yhteisponnistuksena

Asuntomessualueelle Loviisassa on päätetty rakentaa ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu kelluva talo, Lovisea. Myyntiin tuleva, kaksikerroksinen koti rakennetaan kokonaisuudessa valmiiksi maalla ja asennetaan kesällä kelluvan kadun varteen Kuningattarenrantaan.

Kelluva talo.
Talo Lovisea sijoittuu Kuningattarenrannan kelluvan kadun varteen. Kuvitteelliseen ympäristöön sijoitettu alustava havainnekuva.

Asuntomessuilla Loviisassa suuri yleisö pääsee näkemään ja kokemaan, mitä asuminen meren päällä voisi olla. Kuningattarenrannan alueelle kaavoitettuun kelluvan rakentamisen kortteliin on tulossa ensimmäinen ympärivuotiseen asumiseen tarkoitettu kelluva talo.

Talon rakennuttaa pääosin loviisalaisista yrittäjistä ja sijoittajista koostuva Loviisan Kelluva Kuningatar Oy.

”Meidän kaikkien osakkaiden tavoite on tuoda esille Loviisaa hyvänä paikkana asua ja yrittää. Täältä löytyy vahvaa yhteishenkeä yrittäjyyden tueksi ja tämä talo tulee olemaan siitä konkreettinen esimerkki”, kertoo Loviisan Kelluva Kuningatar Oy:n hallituksen puheenjohtaja Janine Henriksson-Wiberg.

Osakeyhtiössä on mukana muun muassa talon kelluvan perustuksen toteuttava TotalPro ja talorungon valmistava Timberpoint.

Uutta ajattelua edustava kelluvan rakentamisen alue oli yksi kantava idea, kun Loviisassa lähdettiin kaavoittamaan merellistä Kuningattarenrantaa. Maailmantilanne ja nousseet kustannukset ovat viime vuosina jarruttaneet rakennusalan intoa rohkeisiin kokeiluihin, mikä ehti hidastaa hankkeen toteuttamista.

Kelluvan Kuningattaren yrittäjäryhmä halusi mahdollistaa näyttävän vetonaulan valmistumisen Asuntomessuille Loviisaan.

”Aikataulu on tiukka, mutta haasteet on tehty voitettavaksi. Meillä on hyvät suunnitelmat, joiden perusteella voimme saada talon valmiiksi Asuntomessuille. On ollut myös ilo huomata, kuinka kannustavaa ja positiivista suhtautumista hankkeemme on saanut yhteistyökumppaneilta ja tavarantoimittajilta”, Henriksson-Wiberg sanoo.

”Rakennuttajina toimivan yrittäjäryhmän mukaantulo on erinomainen esimerkki paikallisesta rohkeudesta ja tahdonvoimasta, joka avaa uusia ovia suomalaiselle rakentamiselle. Kaupunkimme voi olla edelläkävijä kelluvassa rakentamisessa”, iloitsee Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.

Kelluva talo kuljetetaan valmiina paikalleen

Kelluva talo on nimeltään Lovisea ja sen runko tehdään Timberpointin CLT-massiivipuuelementeistä erilliselle kelluvalle perustukselle. Valmiin rakennuksen asuinpinta-ala on 113 neliötä ja kerrosala 128 neliötä. Asuintiloja täydentää suuri terassi.

Talon ovat piirtäneet arkkitehdit Heikki Luminen ja Perttu Huhtiniemi. Se rakennetaan kokonaisuudessaan valmiiksi kuivalla maalla, minkä jälkeen kelluva talo kuljetetaan ja asennetaan Loviisan Kuningattarenrantaan sopivasti ennen Asuntomessujen alkua.

Laiturissa, johon mallitalo sijoitetaan, on tilaa yhteensä yhdeksälle kelluvalle kodille.

”Uskomme, että kelluva mallitalo tulee kiinnostamaan todella paljon Asuntomessujen yleisöä. Toivottavasti ala myös kehittyy edelleen ja kelluvia taloja nähdään tulevaisuudessa lisää”, sanoo Timberpointin toimitusjohtaja Ilkka Honkonen.

Asuntomessut on rakennusalan innovaatioiden näyttämö

Asuntomessut Loviisassa on edelläkävijäesimerkki siitä, että kelluva rakentaminen kiinnostaa Suomessa.  Hankkeita on vireillä eri puolella maata, mutta suurin osa niistä odottaa vielä toteutumistaan.

”Asuntomessujen historian aikana tapahtumissamme on esitelty useita uusia ja myös kokeellisia rakentamisen tapoja. Haluamme kannustaa rakennusalaa rohkeaan kehitystyöhön ja tarjota alustan esitellä innovaatioita myös suurelle yleisölle”, sanoo Suomen Asuntomessujen toimitusjohtaja Anna Tapio.

Pohjoinen sijainti herättää luonnollisesti kysymyksiä kelluvan rakentamisen soveltuvuudesta Suomen olosuhteisiin. Koska Suomen Asuntomessujen perustehtävä on kehittää suomalaista asumista, osuuskunta on myös tilannut objektiivisen asiantuntijaselvityksen liittyen kelluviin, pysyvään asumiseen tarkoitettuihin pientaloihin. Selvityksestä vastaa Sweco Finland Oy, ja sen tuloksista kerrotaan kesällä, osana Asuntomessujen ohjelmaa.

”Meille on tärkeää kartoittaa rakentamisen uusia mahdollisuuksia. Kelluvasta rakentamisestakin voi syntyä Suomelle vientimahdollisuuksia ja uutta liiketoimintaa” Tapio jatkaa.

Lisätietoja:
Janine Henriksson-Wiberg, Loviisan Kelluva Kuningatar Oy, puh. 050 308 1801

***

Kahvilayrittäjäksi tai tavarantoimittajaksi Asuntomessuille?

Asuntomessujen ravintolatoiminnasta vastaava Casseli Oy etsii kumppaneita Asuntomessujen kahvilatoimintaan.

Asuntomessualueelle Loviisan Kuningattarenrantaan on tulossa 2–3 kahvilapistettä palvelemaan suurta messuyleisöä 7.7.–6.8.2023 välisenä aikana. Kahviloiden toiminnasta vastaamaan etsitään 1–2 itsenäistä yrittäjää, joista vähintään toisella tulisi olla mahdollisuus vastata useamman kahvilapisteen toiminnasta.

Valittu yrittäjä/yrittäjät hoitaa itsenäisesti kaikki toimintaansa liittyvät asiat, kuten henkilökunnan palkkauksen, kahvila-alueen kalustamisen, viranomaisilmoitukset yms. Toiminta pitää olla lakien ja säännösten mukaan hoidettua.

Sopimus Asuntomessujen aikaisesta kahvilatoiminnasta tehdään Casseli Oy:n kanssa. Tarjoamme kahvilayrittäjälle kesän vilkkaimman kauppapaikan Loviisassa. Myyntipaikan vuokrana valittu yritys/yritykset maksaa Casseli Oy:lle sopimuksen mukaisen osuuden messuaikaisesta liikevaihdosta. Kahviloiden hinnat ja tuotteet tulee hyväksyttää etukäteen Casselilla ja Osuuskunta Suomen Asuntomessuilla.

Kahvilatoimijoiden lisäksi etsimme sopimussuhteeseen kesän ajaksi paikallisia tavarantoimittajia, mm. ravintoloiden raaka-aineille, leipomotuotteille jne. Edellytämme sopimuskumppaneiltamme kapasiteettia toimittaa tuotteita jopa 5000 asiakkaan tarpeisiin päivittäin.

Tiedustelut ja vapaamuotoiset esitykset/tarjoukset 9.5.2023 mennessä:

Panu Viljanen
toimitusjohtaja, Casseli Oy
panu.viljanen@casseli.fi
puh. 040 531 3921

***

Tonttihaku Kuningattarenrannan vapaista tonteista avautuu 2.5.2023

Loviisan Kuningattarenrannalla sijaitsevat vapaat pientalo- ja rivitalotontit tulevat hakuun 2.5.–12.6.2023. Tontteja saavat hakea yksityiset henkilöt, talotehtaat ja rakennusalan yritykset joko yksin tai yhdessä. Haettavana on kaksi pientalotonttia ja neljä rivitalotonttia.  Nyt haettavilla tonteilla ei ole Asuntomessuihin liittyviä velvoitteita.

Kuningattarenranta on Loviisanlahden itäiselle rannalle rakentuva uusi asuinalue, jossa järjestetään Asuntomessut 2023. Alueelta avautuvat upeat näkymät Loviisanlahden yli vastarannalle historialliseen alakaupunkiin. Kaupungin keskusta on lähellä, joten pienen kaupungin kaikki palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä.

Haettavat pientalotontit ovat:

  • kortteli 1060 tontti 2 / pinta-ala 1071 m2 / rakennusoikeus 150 k-m2 / hinta 31 000€ (1060-2) venepaikka mahdollisuus
  • kortteli 1060 tontti 3 / pinta-ala 1071 m2 / rakennusoikeus 183 k-m2 / hinta 34 500€ (1060-3) venepaikka mahdollisuus

Haettavat rivitalotontit ovat:

  • kortteli 1055 tontti 1 / pinta ala 2282 m2 / rakennusoikeus 1200 k-m2, hinta 150 000€ (1055-1)
  • kortteli 1055 tontti 3 / pinta ala 2292 m2 / rakennusoikeus 1200 k-m2, hinta 150 000€ (1055-1)
  • kortteli 1056 tontti 6 / pinta-ala 1639 m2 / rakennusoikeus 900 k-m2, talousrakennus 40 m2 /hinta 149 000€ (1056-6)
  • kortteli 1056 tontti 7 / pinta-ala 2056 m2 / rakennusoikeus 900 k-m2, talousrakennus 40 m2 / hinta 149 000€ (1056-7)

Tonttihaku avautuu tiistaina 2.5.2023 kello 9. Tonttia haetaan sähköisellä lomakkeella, ja siihen tulee liittää asemapiirros ja julkisivuluonnokset. Myös muuta havainnollistavaa materiaalia voi esittää. Haku päättyy maanantaina 12.6.2023 kello 16.

Valinnat suoritetaan viikolla 24. Kuningattarenrannan yhtenäisen kaupunkikuvallisen ilmeen varmistamiseksi perustetaan alueella tapahtuvia tontinluovutuksia varten laaturyhmä. Laaturyhmä arvioi tontinvaraajan esittämien piirustusten pohjalta rakennushankkeen soveltuvuuden tontille ja alueelle, suunnitelmien laadun sekä hyväksyy tai hylkää suunnitelmat.

Tontti varataan hakemuksen perusteella ja varausaika on kolme kuukautta. Tontin varausmaksu on 300€. Vuosittainen vuokra on viisi prosenttia tontin myyntihinnasta. Tontin vuokrasopimus tehdään hyväksyttyjä rakennuslupakuvia vastaan. Tontin ostaminen on mahdollista, kun tontille on rakennettu asuinrakennus ja rakentamisvelvoite on täytetty. Varausmaksua ja maksettuja vuokria ei hyvitetä ostohinnassa.

Määräaikaisen tontinvarauskierroksen jälkeen vielä vapaana olevat tontit tulevat jatkuvaan hakuun.

Kaikki tontit sijaitsevat tulevalla Asuntomessualueella. Koko alue on rakennustyömaata, jonne ulkopuolisilla on pääsy kielletty. Tonttiesittelyistä on aina sovittava erikseen Loviisan kaupungin messutoimiston kanssa, puh. 040 558 4060.

Löydät yksityiskohtaisemmat tiedot ja ohjeet tonttihausta sekä tonttihakulomakkeen osoitteesta kuningattarenranta.fi/tonttihaku.

Lisätietoja:
Antti Piippo, maankäyttöinsinööri, antti.piippo@loviisa.fi

Tonttiesittelyt:
Loviisan kaupungin messutoimisto, puh. 040 558 4060, asuntomessut@loviisa.fi

 

///

Tiedote 23.2.2023

Määrlahden koirapuisto poistuu väliaikaisesti käytöstä viikolla 9

Määrlahden koirapuisto poistuu väliaikaisesti käytöstä maanantaista 27.2.2023 lähtien. Alue tulee messutoimintojen käyttöön kesän ajaksi. Koirapuisto palautetaan koirien virkistyskäyttöön Asuntomessujen jälkeen. Asuntomessut järjestetään 7.7.–6.8.2023.

Lisätietoja:
Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö, markus.lindroos@loviisa.fi, puh. 050 382 7550

***

Tiedote 14.2.2023

Varoitus heikoista jäistä Loviisanlahdella

Ruoppaus on loppunut Kuningattarenrannan edustalla. Ruoppauskalusto siirretään tällä viikolla Valkoon satamaan. Tätä varten tehdään Loviisanlahdelle väylä Kuningattarenrannasta Valkoon. Kaikkia jäällä liikkuvia ja pilkkijöitä kehotetaan pysymään poissa jäältä.

Lisätietoja:

Teemu Salo, aluevalvoja, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi

***

Tiedote 17.1.2023

Asuntomessutapahtuma Loviisassa täydentyy neljällä artisti-illalla

Rakennustyöt Loviisan Kuningattarenrannassa etenevät hyvin. Osassa messukodeista keskitytään jo sisätöihin. Heinäkuussa avautuvan tapahtuman tuottaminen on käynnissä ja messukävijöiden iloksi on luvassa muun muassa neljä pidennettyä iltaa, jolloin messualueella Asuntomessujen lisäksi pääsee nauttimaan elävästä musiikista.

Loviisan Kuningattarenrannassa rakennustyöt ovat jo pitkällä. Viime viikolla kerrottiin  virallisen oheiskohteen valinnasta, ja nyt on vahvistettu myös virallisesti vuonna 2018 tehdyt sopimussisällöt, joiden mukaan asioita on taustalla edistetty koko ajan. Lisäksi on sovittu neljästä artisti-illasta ja muista tapahtuman toteuttamiseen liittyvistä teknisistä yksityiskohdista.

”Asuntomessuhanke etenee täysin sovitusti, ja olemme hyvin aikataulussa”, toteaa kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom tyytyväisenä.

Kaupunginjohtajan lausuntoon yhtyy Suomen Asuntomessujen operatiivinen johtaja Timo Koskinen ja jatkaa:

”Syntymässä on monipuolisesti eri toteutusratkaisuja ja rakennusmateriaaleja esittelevä, uusi Asuntomessualue ainutlaatuiselle paikalle meren rannalle. Loviisan Kuningattarenranta tarjoaa hyvän kurkistusikkunan tämän päivän asuinrakentamiseen monimuotoisessa ja paikoin haastavassakin maastossa Loviisanlahden rannalla. Lisäksi messukodit nousevat lähelle keskustan palveluita, mikä antaa niin loviisalaisille yrittäjille kuin kaikille muillekin mahdollisuuden esitellä kotikaupunkiaan messuvieraille.”

Artisti-illat tullaan toteuttamaan Asuntomessualueella torstai-iltaisin. Samalla pidennetty messujen aukioloaika mahdollistaa messukoteihin tutustumisen vaikka työpäivän päätteeksi. Erityisesti loviisalaisia palvelee paikan päällä myyntiin tuleva kausikortti, jolla voi vierailla Asuntomessuilla rajoituksetta koko kuukauden kestävän tapahtuman ajan. Sillä pääsee myös nauttimaan pidennetyistä illoista ja neljästä eri artistivieraasta, joista yksi on Teflon Brothers. Loput artistit paljastetaan myöhemmin kevään aikana.

Asuntomessut Loviisan Kuningattarenrannassa järjestetään 7.7.–6.8.2023.

***

Tiedote 12.1.2023

Strömforsin ruukista Asuntomessujen virallinen oheiskohde

Ruotsinpyhtään kylässä Loviisassa sijaitseva vuonna 1695 perustettu ruukki on yksi parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista. Siinä, missä kesän 2023 Asuntomessut Loviisassa esittelee rakentamisen, asumisen ja sisustamisen uudet tuulet, Ruukissa pääsee siirtymään ajassa taaksepäin ja kokemaan alueen historiallisen tunnelman.

Strömforsin kirkonkylässä Ruotsinpyhtäällä on useita rakennushistoriallisesti merkittäviä rakennuksia: johtajan kartano sekä erilaiset tuotantorakennukset, kuten kaksi vasarapajaa ja kirkko, jossa pääsee ihastelemaan Helene Schjerfbeckin maalaamaa alttaritaulua. Alueelta löytyy myös Majatalo Krouvinmäki, joka on Suomessa harvinainen savirunkoinen rakennus.

”Olen iloinen siitä, että saamme Strömforsin ruukista Asuntomessut-tapahtuman virallisen oheiskohteet, sillä se tarjoaa kävijöille unohtumattoman aikamatkan menneeseen ja täydentää hyvin enemmän tulevaisuuteen katsovaa messualuetta. Lisäksi valinta laajentaa messuja maantieteellisesti ja kävijä saa kuvan siitä, miten iso ja monipuolinen kaupunki Loviisa kylineen on” toteaa Loviisan kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom.

Ruukkialueen vaiheikas historia tulee esiin niin puutalomiljöön, museoiden kuin alueella toimivien yrittäjien ja käsityöläisten kautta. Ainutlaatuisen tunnelman lisäksi kävijää palvelevat Strömforsissa niin ravintolat kuin kahvilatkin. Monipuolisesta luonnosta voi nauttia joessa meloen ja suppaillen tai metsässä patikoiden ja pyöräillen.

”Ruukin lisäksi meillä on käynnissä kahden muun oheiskohde-ehdokkaan kanssa neuvottelut, joissa tutkitaan tarkemmin niiden soveltumista Asuntomessujen oheiskohteeksi.” paljastaa Asuntomessujen operatiivinen johtaja Timo Koskinen.

Strömforsin ruukki on Asuntomessujen aikana avoinna päivittäin vähintään klo 10–18. Tarkemmat aukioloajat ja päivittäinen ohjelmatarjonta Strömforsin ruukin alueella tarkentuu kevään aikana.

Asuntomessut Loviisan Kuningattarenrannassa järjestetään 7.7.–6.8.2023.

***

Tiedote 2.12.2022

Kelluvien elementtien asennus Loviisan Kuningattarenrannan edustalle

Loviisanlahden ylittävän kelluvan sillan asennus alkaa joulukuun alkupuolella. Tarkka ajankohta määräytyy sääolosuhteiden mukaan. Kelluva katu, johon kelluvat talot kiinnitetään, asennetaan myös joulukuun alussa paikalleen.

Kelluva silta pidetään suljettuna Asuntomessuihin asti. Silta on messujen ajan messuvieraiden käytössä. Silta avataan kaikkien käytettäväksi Asuntomessujen jälkeen elokuussa 2023.

Aallonmurtajan kelluva osa on marraskuussa kytketty paikalleen.

Lisätietoja:
Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi
Teemu Salo, aluevalvoja, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi

***

Tiedote 21.11.2022

Loviisan Kuningattarenrannan Tapio Haapalan taideteos

Kuvataiteilija Tapio Haapala valittiin toteuttamaan julkinen taideteos ”Loviisan pisarat” ensi kesän Asuntomessualueelle Kuningattarenrantaan Loviisassa. Kaksiosainen taideteos tulee sijaitsemaan Kuningattarenrannan torialueella meren äärellä.

Asiantuntijaraadille esiteltiin kymmenen taiteilijaa, joista kolme valikoitui raadin lähempään tarkasteluun. Näistä kolmesta taiteilijasta kuvataiteilija Tapio Haapala valittiin toteuttamaan taideteos.

Asiantuntijaraati perusteli valintaansa seuraavasti:
Taideteos edustaa taiteen kestävää kehitystä. Teoksen materiaalit kestävät merellisestä sijainnista ja vaativista sääolosuhteista huolimatta sukupolvelta toiselle. Taideteos ”Loviisan pisarat” kuvastaa Loviisaa ja kaupungin merellistä ympäristöä. Taideteoksen valaistus on linjassa Kuningattarenrannan Asuntomessualueen valaistusteeman kanssa. Lisäksi asiantuntijaraati haki taidetasoltaan laadukasta toteutusta.

Tapio Haapala on pitkän linjan kuvanveistäjä ja kuvataitelija. Hänen teoksensa pohjautuvat usein ympäristöteemaan. Haapalan julkisia taideteoksia löytyy muun muassa Porista, Raumalta, Eurajoelta sekä Nyköpingistä Ruotsista. Hän on myös pitänyt lukuisia yksityisnäyttelyitä.

”On todella kiva tulla valituksi, vaikka aikataulu on haastava. Paikka, mihin teokseni sijoittuu, on edelleen keskeneräinen, joten valmiin alueen hahmottaminen vaatii hieman mielikuvitusta. Mutta kyllähän kokonaisuus upeine näkymineen on hieno. Sen verran iso taideteoksesta tulee, että sitä voi katsoa myös vastarannalla olevalta satama-alueelta”, kertoo kuvataiteilija Tapio Haapala.

Haapala on pitkään käyttänyt teoksissaan rakennusteknisiä materiaaleja, kuten ruostumatonta harjaterästä, mikä tulee olemaan myös Kuningattarenrannan teoksen päämateriaali. Taideteos hitsataan muottien avulla muotoonsa. Muotokieli on selkeä.

”Taideteoksen pisarateema kuvaa veden kiertokulkua, joka sopii erityisen hyvin teoksen sijaintiin veden äärellä. Teos kuvaa myös elämän riippuvuutta vedestä. Seuraan maataloutta verrattain läheltä, joten näen konkreettisesti veden merkityksen esimerkiksi ruuantuotannossa. Aiempi työni maatalouden parissa siis vaikuttaa myös taiteelliseen työhöni”, Haapala kertoo.

Loviisassa on hyvin aktiivisia ja korkeatasoisia taiteilijoita, jotka omalta osaltaan rikastuttavat kaupunkia väliaikaisella taiteella ja vilkkaalla taide-elämällä. Loviisan kaupunki ei kuitenkaan ole investoinut pysyvään julkiseen taiteeseen sitten 1960-luvun.

Taideteos rahoitetaan osittain Taiteen edistämiskeskukselta (TAIKE) saadulla avustuksella ja osittain Loviisan kaupungin kulttuurin kehittämistä varten saamalla perinnöllä. Loviisan kaupungin Asuntomessuorganisaatio vastaa taideteoksen perustuksista alueella.

Asiantuntijaryhmä:

Puheenjohtaja: Ulrika Rosendahl, museointendentti, Loviisan kaupunki
Kuvataiteilija Denise Ziegler (Suomen Taiteilijaseuran nimeämä)
Kuvataiteilija Pia Sirén
Kuvataiteilija Jukka Vikberg
Arkkitehti Perttu Huhtiniemi
Niina Okkonen, projektipäällikkö, Loviisan kaupunki
Sihteeri: Päivi Karppi, kulttuurituottaja, Loviisan kaupunki

Lisätietoja:
Ulrika Rosendahl, museointendentti, ulrika.rosendahl@loviisa.fi, puh. 040 587 4825
Kuvataiteilija Tapio Haapala, sonnilansavi@hotmail.com, puh. 050 375 0586

****

Tiedote 8.11.2022

Cubesta Oy teki varauksen toisesta kerrostalotontista Kuningattarenrannalla Loviisassa

Kuvateksti: Havainnekuva Asuntomessuille 2023 rakentuvasta kerrostalosta. Kuva: Cubesta Oy

Cubesta Oy on lokakuussa tehnyt varauksen toisesta Loviisan Kuningattarenrannalla sijaitsevasta kerrostalotontista. Alueella on yhteensä kolme kerrostalotonttia. Cubesta rakentaa tällä hetkellä Asuntomessuille 2023 kuusikerroksisen puukerrostalon As Oy Loviisan Lippulaiva.

– Kerrostalotontit sijaitsevat aivan meren äärellä, silti keskustan tuntumassa. Kyllä messualueen ainutlaatuisuus ja sijainti olivat painavimmat syyt toisenkin tonttivarauksen tekemiseen, kertoo Cubesta Oy:n toimitusjohtaja Ilkka Rainio.

Kodin, työn ja vapaa-ajan yhdistäminen on nykypäivää. Kerrostaloasunnossa, missä luonto, meri ja palvelut ovat lähellä, se on helppo tehdä.

– Oman veneen saa laituriin kävelymatkan päähän kodista, asunto on huoltovapaa, eikä suuria piha-alueita ole hoidettavana. Kerrostaloasunto soveltuu myös aivan puhtaasti vapaa-ajan asunnoksi. Matka-aikakaan Loviisaan ei ole mikään este. Pääkaupunkiseudulta ajaa Loviisaan jopa alta tunnin, Rainio jatkaa.

Uuteen kerrostaloon suunnitellaan perheasuntoja. Hanke lähtee etenemään Asuntomessujen 2023 jälkeen.

– Tuntuu äärettömän hienolta, että jo tässä vaiheessa on konkreettista näyttöä siitä, että Loviisa houkuttelee rakentajia myös messujen jälkeen. Kaksi uutta kerrostaloa Loviisassa on iso asia. Rakennuskannassamme on paljon vanhaa ja kaunista, ja hyvä näin. Mutta samalla on myös tärkeätä luoda puitteet uudisrakennuksille, jotka omalta osaltaan tarjoavat houkuttelevia asumismuotoja uusille asukkaille, toteaa projektipäällikkö Niina Okkonen Loviisan kaupungilta.

Asuntomessuille rakennettavassa puukerrostalossa on asuntoja yhteensä 33 kappaletta. Loviisan Asunnot Oy omistaa näistä asunnoista 26 kappaletta ja niiden vuokrahaku alkaa alkuvuodesta 2023, muuttamaan asuntoihin pääsee messujen jälkeen. Cubesta myy viidennessä kerroksessa olevat seitsemän asuntoa. Asunnoista kolme on yksiöitä. Kaksioita ja kolmioita on kumpaakin kaksi kappaletta. Ylimmässä kerroksessa on taloyhtiön saunaosasto, kerhohuone ja etätyötila. Kerrostalon rakentaminen on edennyt aikataulussa.

Asuntomessut 2023 Loviisassa järjestetään Kuningattarenrannalla 7.7.–6.8.2023.

Lisätietoja:

Cubesta Oy:
Ilkka Rainio, toimitusjohtaja, puh. 0400 823 000, ilkka.rainio@cubesta.fi

Asuntomessut 2023 Loviisassa:
Niina Okkonen, projektipäällikkö, puh. 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi

***

Tiedote 26.10.2022

Suomen Asuntomessut ja Loviisan kaupunki hakevat oheiskohteita vuoden 2023 Asuntomessuille

Loviisan kaupunki ja Suomen Asuntomessut etsivät virallisia oheiskohteita Asuntomessuille Loviisaan kesäksi 2023. Asuntomessujen oheiskohteet ovat varsinaisen messualueen ulkopuolella sijaitsevia kohteita, jotka ovat Asuntomessujen ajan pääsääntöisesti maksutta avoinna yleisölle. Asuntomessut järjestetään Loviisan Kuningattarenrannassa 7.7.–6.8.2023.

Oheiskohteeksi etsitään kohdetta, joka ilmentää Loviisan seutua ja tuo esille sen parhaita puolia asuinpaikkana tai matkailukohteena. Oheiskohde voi liittyä rakentamiseen tai matkailuun ja se voi olla uudiskohde, peruskorjauskohde tai keskeneräinen rakennushanke. Kohteella voi olla arkkitehtonista tai rakennushistoriallista arvoa tai se voi olla rakennusperintökohde. Oheiskohteen tarkoituksena on täydentää messukohdetarjontaa ja houkutella kävijöitä viipymään Loviisan seudulla pidempään. Oheiskohteelle Asuntomessut puolestaan mahdollistavat maanlaajuisen tunnettuuden kasvattamisen.

Julkisen oheiskohdehaun järjestävät Loviisan kaupunki ja Osuuskunta Suomen Asuntomessut. Hakuaika oheiskohteeksi on 1.11.–4.12.2022. Oheiskohdevalinnan tekee Laaturyhmä tammikuun 2023 loppuun mennessä. Valittavia kohteita voi olla enintään neljä.

KUTSU avoimeen infotilaisuuteen tiistaina 1.11. klo 17

Oheiskohdehausta järjestetään avoin infotilaisuus verkossa Teamsin kautta tiistaina 1.11. klo 17. Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki oheiskohteeksi hakemisesta kiinnostuneet tahot. Ilmoittautumiset oheisen linkin kautta.

Oheiskohteen hakuohje (pdf)

Lisätietoja: Niina Okkonen, projektipäällikkö, p. 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi

* * *

Tiedote 9.8.2022

Asfaltointityöt käynnistyivät Saaristotien uudella linjauksella

Uuden Saaristotien tielinjauksen päällystetyö on aloitettu. Työmaa-alue ulottuu Mannerheiminkadulta Ramsayntielle. Myös Ramsayntie asfaltoidaan.

Työ aloitetaan reunakivien asennuksella. Asennustyö kestää arviolta kaksi viikkoa. Reunakivien asennuksen jälkeen alkaa katuosuuksien asfaltointi. Myös kevyen liikenteen väylä saa asfalttipäällysteen. Työn arvioidaan kestävän noin kuukauden.

Pahoittelemme työstä aiheutuvaa väliaikaista haittaa. Kehotamme varovaisuuteen liikenteessä. Nopeusrajoitus alueella on 30 kilometriä tunnissa.

Katujen päällystystyöt liittyvät asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen Asuntomessuille 2023 Loviisassa.

Lisätietoja:

Teemu Salo, aluevalvoja, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi
Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi

***

Tiedote 30.6.2022

Ruoppaus Kuningattarenrannan edustalla alkaa 1.7.2022

Ruoppaustyö alkaa Kuningattarenrannan edustalla 1.7.2022. Työ kestää arvioilta kolme kuukautta ja valmistuu syyskuun loppuun mennessä. Ruopattava alue sijaitsee Laivasillan itä- ja pohjoispuolella. Työalue rajataan silttiverholla, joka vähentää samentuneen veden leviämistä meriympäristöön.

Ruoppausmassat kuljetetaan kaupungin maankaatopaikalle ja Pietarintien läjityspaikalle. Massojen siirto lisää liikennettä Saaristotiellä.

Ruoppaus liittyy vuoden 2023 asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen ja työlle on vesilain mukainen lupa. Urakoitsijana toimii Merikuriiri Oy.

Lisätiedot:

infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi
aluevalvoja Teemu Salo, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi

***

Tiedote 14.6.2022

Opastetut kävelykierrokset Kuningattarenrannan puistoalueella 18.6.2022

Tervetuloa tutustumaan Kuningattarenrantaan rakentuvaan puistoalueeseen lauantaina 18.6.2022. Opastettuja kävelykierroksia järjestetään kaksi, kello 11 ja kello 12.30. Kävelykierrokselle lähdetään Nesteen kylmäasemalta.

Puisto valmistuu vuoden 2023 Asuntomessuille. Puisto on siihen asti rakennustyömaata, eikä puistossa saa vierailla omatoimisesti.

Lisätietoja: projektipäällikkö Niina Okkonen, puh. 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi

***

Tiedote 9.5.2022

Kuningattarenrannan tonttihaku jatketaan rantatontin osalta 6.6.2022 asti

Huhtikuussa avoinna ollut Loviisassa sijaitsevan Kuningattarenrannan Asuntomessualeen tonttihaku tuotti yhteensä neljä hakemusta. Rakentajavalintoja Asuntomessutoimikunnalle esittävä laaturyhmä kokoontui torstaina 5.5.2022. Laaturyhmä koostuu Suomen Asuntomessujen ja Loviisan kaupungin edustajista.

Kaikki kolme tonttia korttelissa 1060 varattiin hakemusten perusteella. Rantatontille korttelissa 1058 ei saapunut yhtään hakukriteereitä täyttävää hakemusta, joten laaturyhmä päätti rantatontin hakuajan jatkamisesta 6.6.2022 asti.

Lisätietoja Loviisan Asuntomessualueen tonttihausta löydät Kuningattarenrannan verkkopalvelusta osoitteessa kuningattarenranta.fi/tonttihaku.

***

Tiedote 9.5.2022

Saaristotiellä avataan kiertotie keskiviikkona 11.5.2022 alkaen tietöiden takia

Saaristotiella avataan keskiviikkona 11.5.2022 kiertotie hulevesiviemärin asennusta ja tien alituksen ajaksi. Kiertotie avataan aamun työpaikkaliikenteen vähennettyä. Työmaa sijaitsee Ramsayntien risteyksestä hieman etelään. Työn arvioitu kesto on kaksi vuorokautta.

Lisätietoja:

Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi

***

Tiedote 28.4.2022

Suomen Asuntomessut hakee ravintoloitsijaa Loviisassa pidettäville Asuntomessuille

Ravintoloitsijat HUOM! Suomen Asuntomessut hakevat ravintoloitsijaa Loviisassa järjestettäville Asuntomessuille kesällä 2023. Tarjous tulee lähettää Suomen Asuntomessuille viimeistään 23.6.2022. Lisätieto tarjouspyynnöstä löytyy Suomen Asuntomessujen verkkopalvelusta.

***

Tiedote 31.3.2022

Uusia tontteja Kuningattarenrannan asuntomessualueelta haettavana 1.–30.4.2022

Kuningattarenrannalle suunnitteilla ollut ryhmärakentamishanke ei saavuttanut määräaikaan mennessä riittävää kiinnostusta rakentajien keskuudesta. Korttelin 1060 rakentamiseksi on päädytty muodostamaan yhden ison tontin sijaa kolme uutta pientalotonttia.

Laaturyhmän 30.3.2022 tekemän päätöksen mukaisesti kortteliin 1060 muodostetut kolme pientalotonttia asetetaan haettaviksi 1.–30.4.2022. Nyt on kaikilla kiinnostuneilla ja kevään 2021 suuren suosion saavuttaneen tonttihaun yhteydessä ilman tonttia jääneillä mahdollisuus hakea Kuningattarenrannan asuntomessualueelta pientalotonttia. Tonteille tulee rakentaa Asuntomessuille Loviisassa 2023, ja talojen on oltava valmiit 28.5.2023 mennessä.

Tarkemmat hakuohjeet löytyvät: https://www.kuningattarenranta.fi/tonttihaku/

Lisätietoja: projektipäällikkö Niina Okkonen, puh. 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi

***

Tiedote 15.3.2022

Kuningattarenrannalle rakennetaan K-Market

Kesko Oyj ja Loviisan kaupunki allekirjoittivat 9.3.2022 kauppakirjan Kuningattarenrannan asuntomessualueella olevasta tontista, joka sijaitsee Saaristotien ja Mannerheiminkadun risteyskohdassa osoitteessa Saaristotie 3. Kesko rakentaa tontille K-Market elintarvikekaupan.

Tiistaina 15.3.2022 Keskon Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula vieraili Loviisassa Kuningattarenrannalla tutustuen asuntomessualueeseen ja tulevan K-Marketin tonttiin. Tontille saa rakentaa enintään 500 k-m2 suuruisen tila kaupan toiminnoille. Muita toimintoja saa rakentaa enintään 500 k-m2, tontin kokonaisrakennusoikeuden ollessa 1 000 k-m2.

Kaupan suunnittelu alkaa heti. Keskolla on tavoitteena avata kauppa viimeistään Asuntomessuille kesällä 2023. K-Market parantaa Määrlahden ja Kuningattarenrannan asuinalueiden palveluita.

Lisätietoja:
Kesko Oyj, Etelä-Suomen aluejohtaja Mika Sivula, puh. 050 478 7094, mika.sivula@kesko.fi
Lovisa stad, kaupunginjohtaja Jan D. Oker-Blom, puh. 040 551 7551, jan.d.oker-blom@loviisa.fi

***

Tiedote 14.3.2022

Kruununsillan rakentaminen Loviisanlahden yli etenee suunnitellusti

Kuningattarenrannan ja historiallisen alakaupungin yhdistävän kelluvan sillan toteutus etenee suunnitellusti. Laakson Laiturit Oy ja Loviisan kaupunki allekirjoittivat perjantaina 11.3.2022 sopimuksen sillan rakentamisesta.

Siltaelementit rakennetaan Laakson Laitureiden tehtaalla ja asennetaan paikoilleen syksyllä 2022. Puurakenteinen silta on noin 350 metriä pitkä ja 3,3 metriä leveä. Kruununsilta kiinnittyy länsirannalla ruusutarhan kohdalle, ruusutarha säilyy entisellään. Itärannalle silta kiinnittyy Kuningattarenrannalle, kelluvien talojen korttelin pohjoispuolelle.

Kruununsilta palvelee asukkaita ja matkailijoita yhdistämällä Määrlahden ja Kuningattarenrannan asuinalueet vastarannan historialliseen alakaupunkiin.

Lisätietoja:
infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos, puh. 050 382 7550. markus.lindroos@loviisa.fi

***

Tiedote 15.2.2022

Kuningattarenrannan pohjoisosaa rakentaa Kaivinkoneyhtymä Lindholm Oy

Asuntomessualueen pohjoisosan rakentaa valmiiksi Kaivinkoneyhtymä Lindholm Oy. Alueella rakennetaan vesihuolto ja kadut valmiiksi.

AC Päällysteet Oy valittiin Kuningattarenrannan pohjoisosan rakentajaksi urakkakilpailutuksessa. Kaivinkoneyhtymä Lindholm Oy oli myös alun perin mukana urakkakilpailutuksessa.  Loviisan kaupunki on purkanut sopimuksen AC Päällysteet Oy:n kanssa ja valinnut Kaivinkoneyhtymä Lindholm Oy rakentamaan Kuningattarenrannan pohjoisosan valmiiksi.

Urakoitsijan vaihtuminen ei aiheuta suurempia myöhästymisiä, eikä millään tavalla vaikuta hankkeen kokonaisaikatauluun. Työn on määrä valmistua kesällä 2022.

Työ liittyy vuoden 2023 asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen.

Lisätietoja:
aluevalvoja Teemu Salo, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi
infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi

Tiedote 20.12.2021

Saaristotien liikenne siirtyy uudelle tielinjaukselle keskiviikkona 22.12.2021 kello 7

Saaristotien uusi tienlinjaus on valmis ja liikenne siirretään kulkemaan uutta tielinjausta pitkin keskiviikkona 22.12.2021 kello 7. Vanha tieosuus Saaristotiestä suljetaan kokonaisuudessaan. Kaikki liikenne Saaristotielle ohjataan kulkemaan uudesta Mannerheiminkadun ja Saaristotien risteyksestä. Liikenneopasteita päivitetään ja kaikki opasteet ovat paikoillaan viimeistään viikolla 2.

Uusi tieosuus on viime viikolla saanut väliaikaisen valaistuksen. Tieosuus on pohjapäällystetty. Kevyen liikenteen väylä on sorapäällysteinen. Sekä valaistus että asfaltointi viimeistellään keväällä.

Liikenne kylmäasemalle ja ekopisteelle siirtyy kulkemaan Saaristotien uuden tielinjauksen kautta. Kylmäaseman toiminta jatkuu edelleen. Myös ekopisteen toiminta jatkuu normaalisti.

Saaristotien uusi tielinjaus liittyy vuoden 2023 asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen.

Lisätietoja:

Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi

Teemu Salo, aluevalvoja, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi

***

Tiedote 13.12.2021

Saaristotien liikenne siirtyy kokonaisuudessaan uudelle tielinjaukselle viikolla 50

Uusi Saaristotien linjaus on valmis ja liikenne siirretään kokonaisuudessaan pois vanhalta tielinjaukselta viikon 50 loppupuolella. Myös kevytliikenne siirtyy käyttämään uutta kevytliikennelinjausta. Tarkka päivämäärä ilmoitetaan heti kun se on mahdollista. Siirto tehdään varhain arkiaamuna ennen työmatkaliikennettä. Vanha Saaristotien linjaus poistuu käytöstä kokonaan ja vanha tiepohja muuttuu työmaa-alueeksi.

Myös liikenne kylmäasemalle ja ekopisteelle siirtyy kulkemaan Saaristotien uuden tielinjauksen kautta. Kylmäaseman toiminta jatkuu edelleen. Myös ekopisteen toiminta jatkuu normaalisti.

Uusi Saaristotien linjaus saa kuluvalla viikolla pohjapäällysteensä. Kevyen liikenteen väylä jää tässä vaiheessa sorapäällysteiseksi. Ajotie ja kevyen liikenteen väylä saa lopullisen asfalttipäällysteensä keväällä.

Uusi Saaristotien tielinjaus merkitään hyvin ja kulku vanhalle tielinjaukselle estetään kokonaan.

Saaristotien uusi tielinjaus liittyvät vuoden 2023 asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen.

Lisätietoja:

Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi
Teemu Salo, aluevalvoja, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi

Tiedote 4.10.2021

Eri reitit Mannerheiminkadulta Ramsayntielle ja Nordenskiöldintielle 6.10.2021 alkaen

Saaristotien uuden tielinjauksen rakentamisessa alkaa jälleen uusi työvaihe. Ajojärjestelyt Ramsayntielle muuttuvat keskiviikkona 6.10.2021 ja ovat voimassa toistaiseksi. Kulku Mannerheiminkadulta Ramsayntielle muutetaan kulkemaan vanhaa Saaristotien linjausta pitkin. Uusi liittymä Saaristotieltä Ramsayntielle sijoittuu vanhasta liittymästä noin 50 metriä eteenpäin. Kulku Mannerheiminkadulta Nordenskiöldintielle jatkuu Saaristotien uuden tielinjauksen kautta. Järjestelyt eivät koske kevyttä liikennettä.

Kylmäaseman toiminta jatkuu rakennusvaiheen ajan. Myös ekopisteen toiminta jatkuu normaalisti. Kylmäasemalle ja ekopisteelle kuljetaan edelleen Saaristotien vanhan linjauksen kautta.

Saaristotien uusi linjaus liittyy vuoden 2023 asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen.

Lisätietoja:
infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi
aluevalvoja Teemu Salo, puh. 040 558 40 60, teemu.salo@loviisa.fi

***

Tiedote 13.9.2021

Ramsayntien ja Nordenskiöldintien autoliikenne Mannerheiminkadulle ohjataan Saaristotien uudelle linjaukselle, ja pysäköintipaikka Ramsayntien ja Nordenskiöldintien risteyksessä siirtyy

Saaristotien uuden tielinjauksen rakentaminen etenee. Saaristotien alkupään uusi linjaus otetaan käyttöön tiistaina 21.9.2021, jolloin autoliikenne Ramsayntielle ja Nordenskiöldintielle ohjataan kulkemaan sitä kautta. Tieosuus päällystetään ennen käyttöönottoa pohja-asvaltilla.

Ramsayntien ja Nordenskiöldintien risteyksessä sijaitseva pysäköintipaikka poistuu käytöstä uuden tielinjauksen alta niin ikään tiistaina 21.9.2021. Väliaikainen pysäköintipaikka perustetaan Ramsayntien ja Saaristotien kevyen liikenteen väylän väliin.

Kylmäaseman toiminta jatkuu rakennusvaiheen ajan. Myös ekopisteen toiminta jatkuu normaalisti. Kylmäasemalle ja ekopisteelle kuljetaan edelleen Saaristotien vanhan linjauksen kautta.

Saaristotien uusi linjaus liittyy vuoden 2023 asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen.

Lisätietoja:
projektipäällikkö Niina Okkonen, puh. 044 505 1972, niina.okkonen@loviisa.fi
suunnitteluinsinööri Suvi Peltola, puh. 0440 555 339, suvi.peltola@loviisa.fi

***

Tiedote 7.9.2021

Kevyenliikenteenväylä suljetaan Määrlahden urheilukentän kohdalta, Määrlahden pientaloalueen kevytliikenne ohjataan kulkemaan Sihteerikujan kautta

Kuningattarenrannan keskivaiheen ruoppaus rantapenkereen rakentamiseen liittyen on alkanut. Ruoppausmassoja siirretään Määrlahden urheilukentälle välivarastoinnin ja kuivatuksen ajaksi.

Liikenneturvallisuuden parantamiseksi kevyenliikenteenväylä välillä Leppätie–kevyenliikenteenväylä Ramsayntielle suljetaan ruoppausmassojen välivarastoon siirron ajaksi. Kevytliikenne ohjataan kulkemaan Määrlahden pientaloalueelta Sihteerikujan ja Nordenskiöldintien kautta Saaristotielle. Tiedotamme liikennejärjestelyn kestosta myöhemmin.

Lisätiedot:

infrastruktuuripäällikkö Markus Lindroos, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi
aluevalvoja Teemu Salo, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi

***

Tiedote 16.8.2021

Saaristotien ja Mannerheiminkadun uuden liittymän ja Kuningattarenrannan keskivaiheen rantapenkereen rakentaminen alkaa

Saaristotien ja Mannerheiminkadun uuden liittymän rakentaminen on alkanut. Liittymän rakentaminen vaikuttaa kevyenliikenteen väylään. Kevytliikenne ohjataan vanhan kauppakiinteistön kohdalta väliaikaiselle työmaan läpi kulkevalle aidatulle ohikulkureitille. Ohikulkureitti ei ole asfaltoitu vaan on sorapäällysteinen. Työmaa-alue aidataan ja kiertotie merkitään molemmista suunnista. Työn on määrä valmistua 1.10.2021.

Aluehallintoviraston vesilain mukainen lupa on saanut lainvoiman 6.8.2021. Kuningattarenrannan keskivaiheen rantapenkereen rakentaminen alkaa viikolla 33. Viikolla 34 alkaa rantapenkereen edustan ruoppaaminen.

Saaristotien ja Mannerheiminkadun uusi liittymä ja keskivaiheen rantapenger liittyvät vuoden 2023 asuntomessualueen Kuningattarenrannan rakentamiseen.

Lisätietoja:
Markus Lindroos, infrastruktuuripäällikkö, puh. 050 382 7550, markus.lindroos@loviisa.fi
Teemu Salo, aluevalvoja, puh. 040 548 5051, teemu.salo@loviisa.fi

***

Tiedote 16.8.2021

Rakentajien intra

Olemme avanneet rakentajillemme intran, mihin keräämme kaikki tiedotteet ja, mistä rakentajat löytävät tarjouksia rakennuspalveluista ja -tuotteista sekä sisustuspalveluista ja -tuotteista. Palvelua kehitetään jatkuvasti.

Rakentajille

Rakentajat pääsevät kirjautumaan intraan tästä linkistä. Salasana on lähetetty 16.8.2021 sähköpostilla.

Yrityksille

Tervetuloa ilmoittamaan messutarjouksia palveluistanne ja tuotteistanne messurakentajille suunnatussa intrassa.

Rakennuspalveluiden ja -tuotteiden sekä sisustuspalveluiden ja -tuotteiden yritykset voivat lähettää tarjouksia messurakentajille tämän lomakkeen kautta. Tarjoukset palveluista ja tuotteista näkyvät rakentajille intrassa.