Tontit ja rakentaminen

Omarantainen tontti keskustassa? Kuulostaa melkein liian hyvältä ollakseen totta, mutta Kuningattarenrannassa sekin on mahdollista. Omakotitalotonttien hakuaika on 1.3.2021-30.4.2021. Tarkemmat hakuohjeet julkaistaan tällä sivustolla marraskuun aikana.

Alueelle tulee 22 pientalotonttia. Kymmenellä tontilla on oma ranta ja lähes kaikilta avautuu merinäköala ilta-auringossa kimmeltävälle Loviisanlahdelle.

Pientalotontit

Klikkaa kuvaa.

Olet tervetullut tutustumaan uuteen asuinalueeseen ja voit varata itsellesi sopivan esittelyajan tonteille. Huomioitavaa on, että eteläinen osa, jossa omakotitontit sijaitsevat, aidataan työmaa-alueeksi 30.11.2020 alkaen. Työmaa-alueella ei saa liikkua ilman lupaa. Pääset kuitenkin katsomaan tontteja jatkossakin, mutta käynnistä on aina sovittava hyvissä ajoin etukäteen soittamalla projektipäällikkö Niina Okkoselle, puh. 044 505 1972. Urakan on määrä päättyä 30.4.2021 mennessä. Alueelle ei saa paikoittaa autoja, vaan autot on pysäköitävä jatkossa Määrlahden urheilukentälle, Saaristotie 56.

Alueelle tulee 22 pientalotonttia, joista yksi on varattu ryhmärakennushankkeelle. Tälle tontille voi rakentaa useamman pienen omakotitalon.

Tonteista löytyy monenlaisia vaihtoehtoja. Meri on tällä asuinalueelle lähellä kaikkialla ja saat nauttia merinäkymistä lähes jokaisella tontillamme. Kymmenellä tontilla on oma ranta ja suurimpaan osaan saa rakentaa myös erillisen rantasaunan. Kuningattarenranta on runsaiden puisto- ja viheralueiden reunustama, joten vehreyttä riittää ympärillä. Tonttien koot vaihtelevat 550 m²:n ja 3219 m²:n välillä, joten jokaiseen tarpeeseen löytyy kooltaan sopiva tontti.

Klikkaa kuvaa.

Loviisan asuntomessualueen tonttien haun aukeamisesta tiedotetaan erikseen. Tällä hetkellä tavoiteaikataulu on avata tonttihaku keväällä 2021. Tontteihin voi tutustua jo nyt. Tonttihaussa kaikki tontit tulevat haettaviksi samanaikaisesti. Hakemuksen liitteenä tulee esittää hankekuvaus sekä ideatason asema-, pohja-, julkisivu- ja leikkaussuunnitelmaluonnokset, jotka tulee tehdä ensisijaisesti yhdelle tontille. Nyt on siis hyvä aika ryhtyä suunnittelemaan omaa projektia! Lue lisää rakennustapaohjeista täällä.

Suunnitelmat infrasta ovat jo hyvällä mallilla, rakentajille löytyy tietoa infrasta täällä.

Tonttia voivat hakea sekä yksityishenkilöt että yritykset. Tarkemmat ohjeet julkaistaan tällä sivulla myöhemmin vuoden 2020 aikana.

Yhtiömuotoiset tontit

Klikkaa kuvaa.

Ainutlaatuisella Kuningattarenrannalla on tarjota upeita tontteja aivan meren äärellä myös yhtiömuotoisten kohteiden toteuttamiseen. Tämä on harvinaislaatuinen tilaisuus rakentaa kohteita, joiden lähes kaikista asunnoista saadaan upeat merinäköalat. Loistava sijainti keskustan palveluiden ääressä on asia, jota asukkaat osaavat arvostaa.

Osalle taloyhtiöistä pystymme tarjoamaan myös mahdollisuuden omaan venelaituriin, jolloin asukkaille voi tarjota vielä sellaista extraa mitä muualla ei saa.

Klikkaa kuvaa.

Yritystoimintaan soveltuvat tontit

Pienimuotoinen, asumista häiritsemätön yritystoiminta on sallittua omakotitalojen yhteydessä. Tämän lisäksi alueella on myynnissä/vuokrattavissa tontteja, jotka soveltuvat esimerkiksi ravintolatoimintaan, yleisen saunan ja uimalan sekä kahvilan pitämiseen. Kerro meille ajatuksistasi, niin me löydämme sopivan tontin.

Koko kaupungin tonttitarjonnasta voit lukea uudesta esitteestämme:

Tutustu myös Loviisan kaupungin yritystontteihin tontti- ja toimitilapörssissä.