Tomter och byggande

På Drottningstranden finns det ett småhus- och ett radhusområde. Det byggs även flytande hus och ett höghus.

I södra delen av Drottningstranden finns 19 tomter för småhus. Tio tomter har egen strand och så gott som alla har en havsutsikt till Lovisaviken som glimmar i kvällssolen.

Småhustomter

Småhusområdet på Drottningstranden kommer att vara enastående. På området finns 19 småhustomter.

Klicka på bilden.

Havet är nära överallt på detta bostadsområde och du kan njuta av havsutsikt från så gott som varje tomt. Tio tomter har egen strand och på de flesta får man bygga en separat strandbastu. Drottningstranden omges av rikliga grön- och parkområden, så det finns gott om grönska omkring. Tomtstorlekarna varierar mellan 550 m² och 3 219 m², så det finns en lagom stor tomt för varje behov.

Här hittar du infrastrukturinformation för byggare.

Bolagstomter

Klicka på bilden.

Den unika Drottningstranden kan även erbjuda tomter för förverkligande av bostadsbolag alldeles vid havet. Detta är ett enastående tillfälle att bygga objekt där nästan alla bostäder får havsutsikt. Det ypperliga läget nära tjänsterna i centrum är någonting som invånarna uppskattar.

Åt en del husbolag kan vi även erbjuda möjligheten till egen båtbrygga. Det finns alltså att erbjuda invånarna det lilla extra som inte finns annanstans.

Klicka på bilden.

Tomter för affärsverksamhet

Småskalig affärsverksamhet som inte stör boendet är tillåtet i samband med egnahemshusen. Dessutom finns det tomter att arrendera eller köpa för till exempel restaurangverksamhet, att ha en allmän bastu och ett friluftsbad samt caféverksamhet. Berätta för oss om dina tankar så hittar vi en passlig tomt åt dig.

Bekanta dig också med Lovisa stads övriga företagstomter i fastighets- och tomtbörsen.