Tomter och byggande

En tomt med egen strand i centrum? Det låter alldeles för bra att vara sant. Men på Drottningstranden är även det möjligt. Ansökningstiden på småhustomter är 1.3.2021-30.4.2021. Nogrannare anvisningar om ansökningsförfarandet publiceras på denna webbplats i november.

På området kommer det 22 tomter för småhus. Tio tomter har egen strand och så gott som alla har en havsutsikt till Lovisaviken som glänser i kvällssolen.

Småhustomter

Klicka på bilden.

Du är varmt välkommen att bekanta dig med det nya bostadsområdet. Du kan boka dig en passlig tid för att få tomterna presenterade för dig. Under sommaren ordnar vi även guidade vandringar på området. Tomternas knutpunkter finns utsatta i terrängen och under sommaren sätts även informationstavlor upp.

På området kommer det 22 tomter för småhus, varav en är reserverad för gör ett gruppbyggprojekt. På denna tomt kan det byggas flera små egnahemshus.

Klicka på bilden.

Det finns många olika alternativ på tomter. Havet är nära överallt på detta bostadsområde och du kan njuta av havsutsikt från så gott som varje tomt. Tio tomter har egen strand och på de flesta får man bygga en strandbastu. Lummiga grön- och parkområden kantar Drottningstranden så det finns gott om grönska omkring. Tomtstorlekarna varierar mellan 550 m² och 3219 m², det finns en lagom stor tomt för varje behov.

Vi informerar skilt då det blir möjligt att ansöka om tomter på Lovisa bostadsmässområde. För tillfället är målsättningen att öppna tomtansökan på våren 2021. Redan nu kan du bekanta dig med tomterna. Alla tomter blir anhängiga för ansökan samtidigt och i bilagan till ansökan skall en projektbeskrivning presenteras samt utkast till tomtplan, bottenplan, fasadplan på idé nivå. Dessa skall vara främst för en tomt. Nu är det alltså dags att börja planera ett eget projekt! Läs anvisningarna om byggnadssättet här.

Planerna på infran är redan på god väg, info om infran för byggare finns här.

Tomter kan sökas av privatpersoner samt företag. Noggrannare anvisningar publiceras på denna sida under 2020.

Klicka på bilden.

Bolagstomter

Den unika Drottningstranden kan även erbjuda tomter för förverkligande av bostadsbolag alldeles vid havet. Ett enastående tillfälle att bygga komplex där nästan alla bostäder får havsutsikt. Det ypperliga läget nära tjänsterna i centrum är någonting som invånare uppskattar.

Åt en del av bostadsbolagen kan vi även erbjuda möjligheten till egen båtbrygga. Det finns alltså att erbjuda invånarna det lilla extra som inte finns annanstans.

Klicka på bilden.

Tomter för affärsverksamhet

Småskalig affärsverksamhet som inte stör boendet är tillåtet i samband med egnahemshusen. Dessutom finns det tomter att hyra eller köpa för till exempel restaurangverksamhet, allmän bastu, friluftsbad och café. Berätta för oss om dina tankar så hittar vi en passlig tomt åt dig.

Bekanta dig med Lovisa stads övriga bostadstomter i vår nya broschyr:

Bekanta dig också med Lovisa stads övriga företagstomter i fastighets- och tomtbörsen.