Drottningstranden

Drottningstranden är ett nytt bostadsområde som byggs upp mellan Lovisaviken och Skärgårdsvägen. På området ordnas bostadsmässan 2023. En utsökt vy över den historiska nedre stan från 1700-talet öppnar sig över Lovisaviken. Stadens centrum är nära och den lilla stadens alla tjänster finns på gångavstånd.

Det som gör Drottningstranden exceptionellt är hamnområdets torg, småbåtshamnen och strandens vida grönområden med de vackra promenadstråkarna. Inalles finns det nästan två kilometer av havsstrand.

Bostadsområdet i söder gränsar sig till den vackra ekskogen Gröna Udden. I framtiden planeras en pontonbro som förenar den västra och östra stranden. Längs pontonbron kommer man behändigt till Skeppsbron med dess vackra saltbodar och vidare till gamla stan och upp till Kvarnåsen.

Ett kvarter med flytande bostadshus planeras också samt en flytande simbassäng med bastu och café-restauranger. En fantastisk havsutsikt öppnar sig från nästan alla bostäder som byggs på området och bostäderna är endast några tiotals meter från havsstranden. Och det allra bästa, vi kan erbjuda tomter för egnahemshus med egen strand. En liten stad som verkligen erbjuder stora upplevelser.

Välkommen till ett nytt trivsamt, ekologiskt och innovativ bostadsområden vid havet endast en timme från Helsingfors!