Drottningstranden

Drottningstranden är ett nytt bostadsområde som byggs upp mellan Lovisaviken och Skärgårdsvägen. På området ordnas bostadsmässan 2023. En utsökt vy över den historiska nedre stan från 1700-talet öppnar sig över Lovisaviken. Stadens centrum är nära och den lilla stadens alla tjänster finns på gångavstånd.

Det som gör Drottningstranden exceptionellt är småbåtshamnen och skvärerna i dess närhet samt strandens vida grönområden med de vackra promenadstråkarna. Inalles har bostadsområdet nästan två kilometer av havsstrand.

Bostadsområdet i söder gränsar sig till den vackra ekskogen Gröna Udden. Det finns planer om en pontonbro som förenar den västra och östra stranden. Längs pontonbron kommer man behändigt till Skeppsbron med dess vackra saltbodar och vidare till gamla stan och upp till Kvarnåsen.

Ett kvarter med flytande bostadshus planeras också samt en flytande simbassäng med bastu och tillhörande café-restaurangverksamhet. En fantastisk havsutsikt öppnar sig från nästan alla bostäder som byggs på området och bostäderna är endast några tiotals meter från havsstranden. Och det allra bästa är att kan erbjuda tomter för egnahemshustomter med egen strand. En liten stad som verkligen erbjuder stora upplevelser.

Välkommen till ett nytt trivsamt, ekologiskt och innovativt bostadsområde vid havet endast en timme från Helsingfors!

Vägbeskrivning till området

Då du kommer med väg E18 från Helsingfors, vik av vid avfart 66 och sväng till höger in på väg 170 mot Lovisa centrum. Kör genom staden (cirka 3 km längs Helsingforsvägen som fortsätter som Mannerheimgatan) och sväng till höger in på Skärgårdsvägen (skyltning Hästholmen, väg 1538). Kör längs Skärgårdsvägen cirka 560 meter och sväng till vänster till Märlax sportplan, Skärgårdsvägen 56.

Då du kommer med väg E18 från Kotka, vik av vid avfart 67 och sväng mot Lovisa centrum. Kör cirka 1,2 km och sväng i rondellen till höger in på väg 170 mot Lovisa. Fortsätt in mot staden (cirka 1,8 km längs Peterburgsvägen som fortsätter som Mannerheimgatan) och sväng till vänster in på Skärgårdsvägen (skyltning Hästholmen, väg 1538). Kör längs Skärgårdsvägen cirka 560 meter och sväng till vänster till Märlax sportplan, Skärgårdsvägen 56.

OBS! Södra delen, där småhustomterna finns, blev 30.11.2020 avspärrad till byggplats. På byggplatsen får man inte röra sig utan lov. Du kan ändå bekanta dig med tomterna också i fortsättningen genom att kontakta mässkontoret tfn 040 558 4060 eller per e-post asuntomessut@loviisa.fi, i god tid för att komma överens om lämplig tid. Arbetet beräknas vara färdigt före 4.6.2021 (uppdaterad 19.5). Du kan inte parkera på området, bilarna ska i fortsättningen parkeras vid Märlax sportplan, Skärgårdsvägen 56.