Aktuellt

Trafiken till Skärgårdsvägen flyttas helt till den nya vägsträckningen onsdag 20.12.2021 klockan 7

Olika rutter från Mannerheimgatan till Ramsayvägen och Nordenskiöldsvägen från och med 6.10.2021

Biltrafiken på Ramsayvägen och Nordenskiöldsvägen till Mannerheimgatan styrs till den nya vägsträckningen för Skärgårdsvägen, och parkeringsplatsen i korsningen mellan Ramsayvägen och Nordenskiöldsvägen flyttas

Läs mera här.

Drottningstranden

Drottningstranden är ett nytt bostadsområde som byggs upp mellan Lovisaviken och Skärgårdsvägen. På området ordnas bostadsmässan 2023. En utsökt vy över den historiska nedre stan från 1700-talet öppnar sig över Lovisaviken. Stadens centrum är nära och den lilla stadens alla tjänster finns på gångavstånd. Vägbeskrivningen hittar du här.

Tomter och byggande

En tomt med egen strand i centrum? Det låter nästan för bra för att vara sant. Men på Drottningstranden är även det möjligt. På området finns det 17 småhustomter. En tomt är reserverad för ett gruppbyggprojekt. Tio tomter har egen strand och så gott som alla har en havsutsikt till Lovisaviken som glimmar i kvällssolen.

Lovisa som ett hem

Lovisa är en trivsam småstad med knappa 15 000 invånare på Finska vikens kust i östra Nyland. Lovisa kallas inte utan orsak för Finlands Bästa Småstad.

Share This