Kuningattarenranta

Kuningattarenranta on Loviisanlahden ja Saaristotien väliin rakentuva uusi asuinalue, jossa järjestetään asuntomessut 2023. Alueelta avautuvat upeat näkymät Loviisanlahden yli vastarannalle historialliseen, 1700-luvulta peräisin olevaan alakaupunkiin. Kaupungin keskusta on lähellä, joten pienen kaupungin kaikki palvelut löytyvät kävelyetäisyydeltä.

Kuningattarenrannan kruununa ovat pienvenesatama ja sen alueella olevat aukiot sekä rannan laajat viheralueet viehättävine kävelyreitistöineen. Kaikkiaan asuinalueella on lähes kaksi kilometriä merenrantaa.

Etelässä asuinalue rajautuu kauniiseen Gröna Uddenin tammimetsään. Tulevaisuudessa suunnitelmissa on myös läntisen ja itäisen rannan yhdistävä ponttonisilta, joka mahdollistaa kulkemisen kauniiden suola-aittojen Laivasillalle ja siitä edelleen vanhan kaupungin kautta ylös Myllyharjulle asti.

Alueelle suunnitellaan myös kelluvien asuintalojen kortteli ja kelluva uima-allas saunoineen ja kahvila-ravintoloineen. Asunnot sijaitsevat vain muutamien kymmenien metrien päässä merenrannalta ja lähes kaikista alueelle rakennettavista asunnoista avautuu upea merinäköala. Ja mikä parasta, meillä on tarjota myös omarantaisia omakotitalotontteja. Pieni kaupunki, joka todellakin tarjoaa suuria elämyksiä.

Tervetuloa uudelle viihtyisälle, ekologiselle ja innovatiiviselle asuinalueelle merenrantaan vain tunnin ajomatkan päähän Helsingistä!

Reittiohje alueelle

Kun saavut E18 pitkin Helsingin suunnasta Loviisaan, käänny oikealle liittymästä 66 tielle 170 kohti Loviisan keskustaa. Aja kaupungin läpi (noin 3 km Helsingintietä pitkin, joka jatkuu Mannerheiminkatuna) ja käänny oikealle Saaristotielle (viitoitus Hästholmen, tie 1538). Aja Saaristotietä noin 560 metriä ja käänny vasemmalle Määrlahden urheilukentälle, Saaristotie 56.

Kun saavut E18 pitkin Kotkan suunnasta Loviisaan, käänny liittymästä 67 kohti Loviisan keskustaa. Aja noin 1,2 km ja käänny oikealle kiertoliittymästä tielle 170 kohti Loviisan keskustaa. Aja kohti kaupunkia (noin 1,8 km Pietarintietä pitkin, joka jatkuu Mannerheiminkatuna) ja käänny vasemmalle Saaristotielle (viitoitus Hästholmen, tie 1538). Aja Saaristotietä noin 560 metriä ja käänny vasemmalle Määrlahden urheilukentälle, Saaristotie 56.

HUOM! Eteläinen osa, jossa omakotitontit sijaitsevat, aidattiin työmaa-alueeksi 30.11.2020. Työmaa-alueella ei saa liikkua ilman lupaa. Pääset kuitenkin katsomaan tontteja jatkossakin, mutta käynnistä on aina sovittava hyvissä ajoin etukäteen soittamalla messutoimistoon 040 558 4060 tai sähköpostilla asuntomessut@loviisa.fi. Urakan on määrä päättyä 4.6.2021 mennessä (päivitetty 19.5.). Alueelle ei saa pysäköidä autoja, vaan ne on jatkossa pysäköitävä Määrlahden urheilukentälle, Saaristotie 56.